Rehab

KINESITHERAPIE


Sportkinesitherapie

Myofasciale Therapie
Manuele Therapie

Loopanalyse en -reëducatie

& zoveel meer!


Samen met u stellen we een individueel behandelplan op in functie van uw doelen en verwachtingen. Uw therapeut zal deze vanuit zijn eigen kennis en expertise bijsturen en op regelmatige tijdstippen evalueren.

Sportkinesitherapie omvat zowel hands-on technieken op de behandeltafel als actieve oefentherapie, iets waar we bij Rehab² veel belang aan hechten.

Een loopanalyse heeft als doel de risicofactoren in kaart te brengen die enerzijds aan de basis kunnen liggen van uw huidige klachten en anderzijds op termijn klachten zouden kunnen veroorzaken. 

Myofasciale therapie is een vorm van behandeling met als doel het oplossen van pijnen die het gevolg zijn van een verkeerd functioneren van de spieren.

Begeleiding sportclub

Ben je als ploeg/coach op zoek naar kine begeleiding op het veld of tijdens stage? 
Preventief en/of curatief?


Aarzel niet om contact op te nemen met een van onze therapeuten.

Onder manuele therapie verstaan we een meer specifieke en diepgaande specialisatie binnen de musculoskeletale kinesitherapie.
Hier worden manipulatietechnieken toegepast om articulaire blokkages
te verhelpen.

Persoonlijke begeleiding of beweegschema voor thuis/fitness

Wil je beginnen sporten, maar weet je niet goed waar te beginnen?

Neem contact op met onze therapeuten en wij voorzien één op één begeleiding en een schema op maat om jouw doelen te bereiken.

Myofasciale Therapie - Dry Needling


Myofasciale therapie is een vorm van behandeling met als doel het oplossen van pijnen die het gevolg zijn van een verkeerd functioneren van de spieren. In de spieren ontwikkelen er zich Trigger Punten, dit zijn een soort van knopen binnen in de spier waar de doorbloeding moeilijk verloopt. Ten gevolge hiervan stapelen afvalstoffen, die opgebouwd worden door spieractiviteit, zich op in deze Trigger Punten. Na verloop van tijd kunnen deze afvalstoffen beginnen lekken en pijn veroorzaken met een specifieke lokalisatie en uitstralingszone. Door middel van dry needling, het aanprikken van deze knopen, kan de pijn snel aangepakt en verlicht worden. 


Bij het aanprikken van een spier is de eerste prik, doorheen de huid, vergelijkbaar met een spuit maar minder pijnlijk.
Eens de naald in de spier zit, is dit eerder gevoelloos. Bij het aanprikken van Trigger Punt, trekt de spier reflexmatig samen. Dit is een reactie op het plots vrij komen van de afvalstoffen.  

De nabehandeling bestaat uit warmte-applicatie om de doorbloeding te stimuleren en stretching om de spierlengte te onderhouden.


Een neveneffect is dat in de zone van de aangeprikte spier een stijfheid aanwezig kan zijn die 2 dagen kan aanhouden.

Manuele Therapie


Onder manuele therapie verstaan we een meer specifieke en diepgaande specialisatie binnen de musculoskeletale kinesitherapie. Deze omvat onder andere gevorderde onderzoeks- en behandeltechnieken bij articulaire, neurogene en musculaire functiestoornissen alsook komen manipulaties aan bod in geval van beperkte articulaire mobiliteit.

​Manuele therapie omvat daarnaast ook behandeltechnieken om klachten van duizeligheid, afkomstig van BPPV (Benige Paroxysmale Positioneringsvertigo), te verhelpen.

Sportkinesitherapie

Kine landscape (3)
Kine landscape (4)
Kine - landscape (4)

Loopanalyse en -reëducatie


Een loopanalyse heeft als doel de risicofactoren in kaart te brengen die enerzijds aan de basis kunnen liggen van uw huidige klachten en anderzijds op termijn klachten zouden kunnen veroorzaken. 

​Tijdens deze sessie wordt uw looppatroon in slow-motion gefilmd en samen met u geanalyseerd. Nadien krijgt u concrete tips die u direct kan toepassen om een efficiënter looppatroon te creëren en zo het risico op blessures te beperken.

Eerste kinesitherapie sessie,
wat mag je verwachten?

Kine portret (3)
Kine portret (2)

Eerste consult in de praktijk.


Je eerste consult start met een anamnese, een vraaggesprek, waarbij de kinesitherapeut aan de hand van gerichte vragen je klachtenpatroon en hulpvraag in kaart brengt.


Vervolgens gaan we over tot onderzoek en start van de behandeling. Je therapeut zal samen met jou een individueel behandelplan opstellen om je doelen te bereiken.


Breng zeker mee naar je eerste consult;

Identiteitskaart, kinevoorschrift en comfortabele kledij.