Rehab

Hydrotherapie - Aquatraining - Zwemles

Hydrotherapie

Oefenen in het water heeft vele voordelen, waaronder pijndemping en verminderde inwerking van de zwaartekracht. Door de beperkte invloed van de zwaartekracht krijgen we een lagere de belasting op de gewrichten waardoor de actieve revalidatie vroeger kan starten.


De lessen hydrotherapie gaan telkens door in kleine groepjes, tijdens deze lessen krijgen de deelnemers een aquajoggingsbelt aangemeten, deze zorgt ervoor dat je verticaal kan blijven drijven en als het ware kan lopen in het water en oefeningen kan doen met verminderde belasting.

Aquatraining

In eindfase van revalidatie kunnen we gebruik maken van de weerstand van het water om de intensiteit van de oefening op te drijven op deze manier optimaliseren we je sportprestaties.

Zwemles

Zwemlessen zijn er voor jong en oud, met en zonder beperking, voor beginnend zwemmer en de reeds getrainde atleet die zijn/haar techniek wilt verbeteren.


Kinderen met motorische ontwikkelingsstoornissen krijgen hierbij één-op-één begeleiding van een ervaren therapeut.

Hydrotherapie
Hydrotherapie
Hydrotherapie
Hydrotherapie
Zwemles

"Er heerst een aangename sfeer en hydrotherapie is een ideale manier om zowel fysiek als mentaal het lichaam te ondersteunen en genezen."

"Ik sta verrast van de resultaten op korte termijn. Telkens motiverende en uitdagende oefeningen."

"Ik kom hier graag en ben blij dat ik me, ondanks mijn Südeck-problematiek, alvast een paar keer per week als een vis in het water kan voelen. En dat is belangrijk, ook voor het mentale welzijn."

"Ik ben nog niet zolang bezig maar het is fijn om te doen, zelfs zo vroeg in de morgen."

"De combinatie kine & hydro is laagdrempelig en zeer effectief."

"Ik volg hydrotherapie bij Rehab² omwille van de professionele aanpak, het individualiseren van de oefeningen naargelang de noden en de problematiek en natuurlijk ook vanwege het harmonische kader."

In samenwerking met Ben'eau waar de lessen doorgaan:

Eerste hydrotherapie sessie,
wat mag je verwachten?

Actieve revalidatie in het water.


De sessie hydrotherapie gaan door in kleine groepjes van minimum 2 en maximum 4 deelnemers, op deze manier kan iedereen voldoende individueel bijgestuurd worden.


Men krijgt allen een aquajoggingsbelt aangemeten, deze zorgt ervoor dat je verticaal in het water kunt blijven drijven. De basis van de therapie is aquajogging; lopen in het water, hieraan worden telkens verschillende oefeningen gekoppeld in functie van de pathologie en problematiek van de aanwezige deelnemers.

Er wordt telkens variatie in de lessen ingebouwd, zo ligt het accent wisselend op conditie, kracht, uithouding en lenigheid. Zo blijven de lessen leuk, afwisselend en motiverend!


Op heden werd reeds duidelijk dat hydrotherapie een positief effect had bij verschillende pathologiën, onder andere bij chronische pijnpatiënten, frozen shoulders, post-covid, orthopedie in vroeg stadium van revalidatie, lage rugpijn, arthrose en zoveel meer..